Over mijn werk

Mijn werk is opgebouwd uit mixed media.

Vorm vd Dag 3

Vorm vd Dag 3

Met wol, textiel, ijzerdraad, collages, touw, garens en gevonden voorwerpen maak ik sculpturen. De laatste tijd zijn ze bijna altijd organisch. Het menselijk lichaam vind je vaak op een humoristische manier terug in mijn werk.

Ander werk is abstract, kwetsbaar. Met draden van ijzer en stof bouw ik ijle, evenwichtige en gespannen kleine constructies met een minimum aan materiaal.

Hierbij is het zoeken naar de balans in het werk, zowel letterlijk als figuurlijk.

 

Hiervoor maakte ik grotere sculpturen van textiel, gecombineerd met andere materialen.

De Zondiger

De Zondiger

Het uitgangspunt van dat werk kon een foto zijn uit de krant of een houding van een mens die ik ontmoette. Soms was het alleen een lijn of vorm die ik associeerde met een mens.

Daarmee ging ik schetsen en zoeken naar passend textiel: kleur, structuur, glans en elasticiteit. De sfeer, van de stof moest passen bij de schets en de associaties die ik erbij had.

Vervolgens maakte ik een patroon, knipte dat uit de stof en naaide het dicht. Dan vulde ik eerst delen op met polyester vulling, hout of takken. Knipte stukken weg, klemde en speldde de stof op bepaalde plaatsen vast, en trok draden door opgevulde delen zodat het object daar nog verder opbolde en er lichamelijke vormen ontstaan die niet altijd direct benoembaar zijn.

Mijn beelden zijn af als alle lijnen en en vormen die ik gemaakt heb, mee doen om een beeld te zien waarin  de oorspronkelijke menselijke houding zowel geabstraheerd als herkenbaar is.